Aktivnosti Udruge
Međunarodni dan ATSEP osoblja Ispis Email
Utorak, 12 NOVEMBER 2019 00:00

Poštovane kolegice i kolege,

Svim našim članicama i članovima koji su dio velike obitelji zrakoplovno-tehničkog osoblja čestitamo 12.11. Međunarodni dan ATSEP osoblja.

 
Izlet HUITOPZ-a u Vrsar Ispis Email
Srijeda, 05 OCTOBER 2016 00:00

AKV iz Vrsara nije uspio organizirati navedeni skup, te je predsjedništvo odlučilo otkazati odlazak članova HUITOPZ-a u Vrsar. Po određivannju novog termina biti će poslan novi poziv.

 

HUITOPZ priprema izlet u Vrsar 22.-23.10.2016. godine. Izlet uključuje sudjelovanje na stručnoj radionici na aerodromu Vrsar.

Polazak je planiran za subotu ujutro, te bi popodne proveli na sportskom aerodromu Vrsar gdje je planirana stručna radionica. Noćenje će biti osigurano u apartmanima negdje u bližoj okolici. Nedjelju prije podne bi proveli u Vrsaru i/ili u razgledavanju okolice, te bi na povratku u Zagreb ručali na nekoj preporučenoj lokaciji.

Posjetili bi aerodrom Vrsar gdje bi ujedno odradili i stručni dio izleta. Aeroklub Vrsar je domaćin otvorenog sastanka novoosnovanog Hrvatskog saveza rekreativnog letenja (HSRZ) na kojem će se raspravljati pitanja vezana za letenje ultralakih aviona. U prilogu možete naći prijedlog planiranog izleta. Budite slobodni poslati svoje prijedloge/ideje za navedeni izlet. Plan izleta možete pročitati u prilogu link.

Opširnije...
 
Radionica HUITOPZ-a u Zadru Ispis Email
Srijeda, 25 Svibanj 2016 09:55

U organizaciji HUITOPZ-a je prošlog vikenda (14. svibnja) održana stručna radionica na temu "Implementacije pravilnika o projektiranju, puštanju u rad, nadogradnji, održavanju i nadzoru nad radom i ispravnošću tehničkih sustava i objekata zračne plovidbe". Za mjesto održavanja odabrana je Vojna baza Zemunik gdje su nas ugostili djelatinici 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO.

Opširnije...
 
Godišnja skupština HIS-a Ispis Email
Srijeda, 14 JANUARY 2015 00:00

Dana 17.12.2014. godine održana je redovna Godišnja skupština HIS-a. Iznesene su informacije o radu HIS-a u protekloj godini kao i planovi za narednu 2015. godinu. Pritom su posebno istaknute izmjene koje donosi novi Zakon o udrugama.

Opširnije...
 
IFATCA ERM Zadar 2014. Ispis Email
Četvrtak, 23 OCTOBER 2014 00:00

Predstavnik HUITOPZ-a je ispred IFATSEA-e i po zamolbi predsjednika europskog ogranka g. Thorsten Wehe prisustvovao Europskom regionalnom sastanku IFATCA-e koji se održao u Zadru od 10. do 12. listopada (službene stranice) . Kratki izvještaj sa tog susreta možete pronaći u bilješkama našeg predstavnika link.

 
Eurogroup meeting Langen 2014. Ispis Email
Petak, 27 JUNE 2014 09:17

Predstavnici HUITOPZ-a su prisustvovali Europskom regionalnom sastanku IFATSEA-e koji se održao u Langenu (Njemačka) od 12. do 14. lipnja. Kratki popis tema o kojima se raspravljalo na sastanku možete pronaći u bilješkama koje su sastavili naši predstavnici link.

 
Najava Eurogroup meeting-a, Budva 2017 Ispis Email
Petak, 27 JUNE 2014 09:17

IFATSEA je objavila da će se sljedeći sastanak ERM članica održati u Crnoj Gori, Budva od 25. do 27. svibnja 2017. godine. Predsjedništvo HUITOPZ-a će razmotriti mogućnost organiziranog posjeta članova udruge na spomenuto okupljanje. Više podataka o samom ERM sastanku možete pronaći na adresi link.

Podaci (e-mail) za prijavu link.

 
Reorganizacija donjeg dijela FIR Zagreb Ispis Email
Četvrtak, 05 JUNE 2014 13:41

Projekt reorganizacije zračnog prostora je u pripremnoj fazi. Promjene su planirane u 2015/1016. Zbog pitanja sigurnosti vezanih za uvođenje promjena u organizaciji zračnog prostora HUITOPZ će pratiti realizaciju Projekta.

Opširnije...
 
Aviation Business Arena 2012 Ispis Email
Utorak, 23 OCTOBER 2012 19:04

Ususret konferenciji 2nd Aviation Business Arena 2012; International Conference on Civil Aviation Industry, 20.-22.11.2012, Zagreb.

Više o samoj konferenciji pogledajte na službenim stranicama Link

Na konferenciji će se održati okrugli stol o kulturi pravednosti (Just Culture). HUITOPZ je 2007. godine organizirao raspravljaonicu o kulturi pravednosti a 2008. je na hrvatski, u organizaciji Udruge, preveden izvorni dokument Eurocontrol-a "Just Culture Guidance Material for Interfacing with the Judicial System". Prijevod možete preuzeti ovdje PDF.

 
Radni izlet na otok Vis Ispis Email
Utorak, 11 SEPTEMBER 2012 00:00

Posjet otoku Visu

HUITOPZ organizira multidisciplinarni odlazak na otok Vis koji uključuje obilazak aerodroma Vis, atraktivne izlete i druženja. Glavana tema izleta je aerodrom Vis, program revitalizacije - obnove zračne luke, te nove mogućnosti sportsko-zabavnih sadržaja koje se nude modernizacijom zračne luke (paraglajding i jedriličarstvo).

Polazak iz Zagreba je planiran u petak 19. listopada, a povratak u nedjelju 21. listopada. Više o samom izletu pročitajte u pozivu PDF.

Pozivamo Vas da nam se pridružite, te molimo sve zainteresirane da se prijave na naš e-mail ( Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript  )

 
Pravilnik za aerodromsko osoblje Ispis Email
Utorak, 15 Svibanj 2012 08:54

Sudjelovanje HUITOPZa u donošenju Pravilnika za aerodromsko osoblje

Hrvatska udruga inženjera i tehničara za osiguravanje plovidbe zrakoplova (HUITOPZ) je predložila a Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo (HACZ) prihvatila da HUITOPZ sudjeluje u razmatranju i predlaganju poboljšanja regulative osposobljavanja aerodromskog stručnog osoblja. Fokus sudjelovanja je transfer iskustva u implementaciji dobre prakse osposobljavanja stručnog osoblja koje obavlja poslove važne za sigurnost u zrakoplovstvu.

Detaljnije u dokumentima (.pdf): HUITOPZ 120425 i 120514